الگو اس وی جی
افزایش تمرکز

راهکارهای افزایش تمرکز در زندگی

افزایش تمرکز به معنی حفظ و نگهداری توجه و حواس روی موضوعی معین می باشد. معمولا بدون تمرکز حواس، یادگیری به ثمر نخواهد نشست، پس هرچه زودتر برای افزایش تمرکز در کارها اقدام نمایید. تمرکز امری است که در وجود همه ما به صورت نسبی وجود دارد و هیچ کس نمی تواند مدعی شود که می تواند همیشه و در هرشرایطی، تمرکز داشته باشد یا اینکه هیچ وقت نمی تواند روی موضوعی تمرکز داشته باشد و کلا آدم حواس پرتی است.

ذهن انسان همواره می خواهد که درگیر موضوعی باشد و اگر هنگام انجام دادن کاری کار خودمان را مشغول و در گیر آن کار نکنیم و روی کارمان متمرکز نشویم، ذهن ما خود به خود روی موضوعی دیگر معطوف خواهد شد و حواس ما از کاری که انجام می دهیم پرت خواهد شد. ولی اگر روی کاری که انجام می دهیم درگیری ذهنی ایجاد کنیم دیگر حواسمان پرت نخواهد شد و روی کارمان تمرکز خواهیم داشت.

افزایش تمرکز و دقت

تمرکز امری ذاتی نیست و می توان با تمرین و ممارست و تکنیک های افزایش تمرکز و دقت را افزایش داد. هیچ کس نمی تواند بگوید من کلا ذاتا آدم حواس پرتی هستم یا بالعکس همیشه روی امور تمرکز دارد. هیچ کدام از این دو ادعا درست نیست. چون تمرکز ذاتی نیست و امری اکتسابی است که، با تمرین هر روزه میتوان به آن دست پیدا کرد.

علت حواس پرتی

۱- علت حواس پرتی درونی و ذهنی

علت درونی و ذهنی می تواند مشکلات فکری باشد. مانند، درد ورنج، غم وغصه، نگرانی، گرسنگی و تشنگی شدید، بیماری، خشم و…. این موانع می تواند بر سر راه تمرکز قرار گیرد و ایجاد اختلال در تمرکز و باعث حواس پرتی شود.

۲- علت حواس پرتی بیرونی و محیطی

عواملی که توسط افراد و محیط پیرامون ایجاد می شود و باعث حواس پرتی می شود. مانند شلوغی محیط، شدت و ضعف نور، صداهای ناهنجار، روشن بودن رسانه صوتی تصویری و…. بی شک عوامل محیطی آسان تر از عوامل درونی برطرف می شود. ما می توانیم بدون توجه به عوامل بیرونی یا تغییر محیط خودمان، تمرکز حواس خود را حفظ کنیم. اما نمی توانیم با داشتن گرسنگی یا سر درد شدید، یا داشتن ناراحتی ودرگیری ذهنی، روی موضوع مورد نظرمان تمرکز کنیم.

راه های افزایش تمرکز و یادگیری

– سعی کنیم برنامه ریزی و نظم داشته باشیم. مغز انسان عاشق برنامه منظم است. با برنامه ریزی در کارها می توانید با خیال راحت روی اموری که انجام می دهید تمرکز داشته باشید و نگرانی و دغدغه کارهای عقب افتاده را نداشته باشید.

– تغذیه سالم وخوابی کافی نیز از عواملی است که نقش بسزایی در تمرکز حواس دارند. پس سعی کنید خواب کافی و تغذیه سالم داشته باشید.

-هیچ وقت نگویید من کلا آدم حواس پرتی هستم، این ذهنیت منفی را از خود دور کنید تا بتوانید بهتر تمرکز کنید.

– برای افزایش تمرکز تمرین کنید.

– چند کار را باهم انجام ندهید. انجام چند کار باهم باعث کاهش تمرکز و حواس پرتی می شود.

با افزایش یافتن تمرکز شما شاهد نتایج شگفت انگیزی در انجام کار های خود می شوید.

لطفا دیدگاهتان را با ما درمیان بگذارید

آدرس ایمیل شما منتظر نخوهد شد.

login-user

نام خود را وارد کنید

شماره موبایل خود را وارد کنید

رمزعبور خود را وارد کنید

login-user

شماره موبایل یا نام کاربری خود را وارد کنید

رمز عبور خود را وارد کنید

ثبت نام