الگو اس وی جی
ترس و اعتماد به نفس

ترس ریشه عدم اعتماد به نفس

عدم اعتماد به نفس می تواند مانع بزرگی در راه سیدن به موفقیت های بزرگ باشد. حال این سوال پیش می آید که چرا برخی از افراد اعتماد به نفس پایینی دارند ولی در عوض بعضی افراد دیگر با اعتماد به نفس بالا به جاهای زیادی رسیده اند. عدم اعتماد به نفس از چه چیزهایی ناشی می شود در این جا ما برای شما دلیل اصلی نداشتن اعتماد به نفس که همان ترس است را تشریح کرده ایم.

ترس سد تفکر خلاق و موفقیت

زمانی که شما با ترسی رو به رو می شوید دوستانتان می گویند «شما تنها فکر می کنید که ترس دارید، هیچ چیزی وجود ندارد که مایه نگرانی باشد» اما خود شما و ما می دانیم که ترس واقعیت دارد و غیر قابل انکار است. ترس سد اصلی تفکر خلاق، اعتماد به نفس و موفقیت است.

البته این روش درمانی اثربخش نخواهد بود مگر برای چند ساعت. این درمان قطعی نخواهد بود. ترس واقعیت دارد و ما باید وجود و ماهیت آن را بشناسیم قبل از آن که ترس بر ما پیروز شود. اغلب ترس ها جنبه روانی دارد. هیجان، پریشانی و هراس تماما نشانه های افکار منفی هستند. اما تنها شناختن زمینه های ترس، ترس را درمان نمی کند. بلکه باید برای درمان آن اقدام کرد. ترس دشمن موفقیت است.

ترس شما را از سرمایه گذاری در فرصت های خوب و مناسب باز می دارد. ترس انسان را بیمار می کند. ترس و دو دلی و عدم اعتماد بنفس مشخص می کند چرا میلیون ها انسان راه به پایان نبرده و موفقیت و رضایت برایشان حاصل نگردیده است. در واقع ترس انسان را از رسیدن به اهدافی که در زندگی خواهان آن هستند محروم می کند.

ترس در همه ابعاد یک نوع فساد روانی است که مانع موفقیت و تفکر خلاق است. همانطور که بیماری های جسمی درمان پذیرند. برای ترس نیز راه درمان وجود دارد. ترس یا از خود و اعمال و تفکر شخصی نشأت می گیرد یا ترس از دیگران است.

در ابتدا باید این حقیقت را بپذیریم که اعتماد به نفس به طور کامل قابل حصول و توسعه است. هیچ نوزادی در بدو تولد با خصیصه اعتماد زاده نشده. افرادی که دارای اعتماد به نفس عالی هستند این خصیصه را در سایه تلاش و تلقین بارور کرده اند. افرادی که با ترس خود مقابله کرده اند و توانسته اند ذهن خود را از ترس ها خالی کنند، این اصل را پذیرفته اند که عمل ترس را درمان می کنند و از سوی دیگر دو دلی و به تاخیر انداختن ترس را قوت می بخشد.

سعی کنید این جمله را همیشه در برنامه ریزی های خود یادداشت کنید «عمل ترس را درمان می کند.» اقدام به عمل حتما ترس را درمان می کند. هنگامی که با مسائل و مشکلاتی روبه رو می شویم نباید بی تفاوت بمانیم بلکه باید با تلاش به مقابله با آن بپردازیم. امید به منزله شروع کار است ولی امید نیازمند عمل است تا موفقیت را نصیب شما گرداند. عمل اصل اساسی در کار است.

هرگاه از مسئله ای هراس داشتید خود را مقاوم نشان دهید، و برای حل مشکل به جستجو بپردازید. از خود بپرسید چه کاری می توانید انجام دهید تا در این مسئله بر ترس خود پیروز شوید.

دو روش برای مقابله با ترس و عدم اعتماد به نفس

۱- ترس را عقیم کنید. آن را از بین ببرید، فراموش کنید، و آنچه را که از آن هراس دارید مشخص کنید.

۲- بعد دست به کارشوید برای هر نوع ترس یک عملکرد وجود دارد که باید آن را بکار بگیرید.

یادتان باشد تاخیر و دودلی فقط باعث بزرگ تر جلوه دادن ترس و فراگیرتر شدن آن می شود. پس فورا و با قاطیعیت به کار بپردازید. نبود اعتماد بنفس هم به طور مستقیم روی پریشانی ذهن اثر میگذارد. یک نظریه پرداز می گوید : اگر مغز انسان را به یک بانک تشبیه کنیم، شما هر روز افکارتان را در بانک مغز به ودیعه میگذارید. این افکار سپرده ای است که به مرور رشد می کند و حافظه شما را تشکیل می دهد. وقتی با مسئله ای رو به رو می شوید از بانک ذهن خود سوال کنید «من تاکنون در این مورد چه تجربه هایی داشته ام» بانک ذهن شما به طور خودکار مقدار اطلاعاتی را که در ارتباط با این موقعیت کسب کرده اید در دسترس شما قرار می دهد. حافظه شما منبع اطلاعات برای افکار جدید شماست.

وقتی با مشکلی رو به رو می شوید از ذهن خود سوال کنید که آیا می تواند آیا می تواند راه حلی مناسب در اختیارتان بگذارد که موجب اطمینان خاطر شما شود؟

در این زمان ذهن شما افکار دلخواهتان را در اختیارتان می گذارد. به هر حال این بانک اندیشه شماست و بنا به اندیشه و تفکر شما برای مشکلات راه حل پیشنهاد می کند.

در این جا باید به دو دستورالعمل ویژه از مدیریت بانک ذهن خودتان برای ایجاد اعتماد بنفس توجه کنید.

۱- فقط اندیشه های مثبت را در بانک ذهن خود به ودیعه بگذارید. این یکی از ویژگی های افراد موفق است

مثلا قبل از خوابیدن افکار خوب را به بانک ذهن خود تحویل بدهید. در مورد چیزهای خوبی که در زندگی دارید بیندیشید. سلامتی، پیروزی ها و موفقیت هایی که تا کنون کسب کرده اید. با این کار افکارتان در مسیر خوشحالی و نشاط زندگی تان قرار میگیرد.

۲- فقط افکار مثبت را از بانک ذهن خود برداشت کنید.

نگرش انسان نسبت به مسائل واتفاقات ناخوشایندی که در زندگی رخ میدهد در امور روزمره او تأثیر بسزایی دارد. هر چه تفکر منفی تکرار شود، بارورتر شده و به یک عقده روانی تبدیل خواهد شد و تزلزل و شکست ایمان و افتادن در مسیر مشکلات روانی ازنتایج آن است. پس اگر مسائل ناخوشایند را در ذهنتان به فراموشی بسپارید و از یاداوری آن سرباز زنید ، فقط اندیشه مثبت از بانک ذهن خود برداشت خواهید کرد و اعتماد به نفس خود را قوت خواهید بخشید.

ترس دیگری که با آن روبه رو می شویم ترس از دیگری است. دیگرترسی ترس بزرگی بشمار می آید. برای مقابله با این ترس به دو نکته باید توجه کنیم.

۱- مردم دیگر را به یک چشم بنگرید. به هنگام برخورد با مردم باید توجه داشته باشیم که اول فرد دیگر آدم مهمی است و قطعا هر کس به مهمی است که باید باشد و دوم اینکه خود شما هم به مهمی دیگران هستید.

۲- با دیگران برخورد تفاهم آمیزی داشته باشید. هرگاه کسی به شما اعلان جنگ کرد، شما آتش بس دهید. راه پیروزی در چنین موقعیتی این است که اجازه دهید طرف مقابل عقده خود را خالی کند و سپس شما فراموش کنید.

روانشناسان می گویند ما می توانیم حالت دید خود را با ایجاد دگرگونی در اعمال خود تغییر دهیم. شما مسلما احساس بهتری پیدا خواهید کرد وقتی لبخند بزنید. شما احساس بهتری پیدا خواهید کرد وقتی مثبت اندیشی را پیشه کنید.

پنج روش برای ایجاد اطمینان و بالا بردن اعتماد بنفس

۱- جلو نشین باشید. درنشست ها، کلاس های درس و انواع انجمن ها جلو نشستن اعتماد را قوت میبخشد آن را تمرین کنید. بیشتر گروه هایی که سعی می کنند در ردیف های عقب بنشینند به این خاطر است که آن ها از در معرض دید بودن واهمه دارند و این به خاطر کمبود اطمینان است.

۲- تمرین کنید چگونه با چشمتان ارتباط برقرارکنید. معمولا پرهیز از نگاه کردن به چشمان انسان گویای دو چیز است «احساس حقارت وخود کم بینی و عدم اعتماد به نفس» یا « احساس گناه ومخفی کردن اشتباه»

۳- تندتر گام بردارید. طریقه راه رفتن و گام برداشتن حاکی از حالت درونی افراد است. افرای که اعتماد بنفس بالایی دارند چابکی ملایمی در راه رفتنشان وجودارد و همین محکم و قاطع راه رفتن حاکی از عزم راسخ آنها در رسیدن به اهداف با اطمینان اینکه موفق خواهم شد است.

۴- تمرین کنید در کار کردن با گروه های کوچک یا بزرگ در سخن گفتن آغازگر باشید. این نکته خیلی مهم است هر زمان که فرد از سخن گفتن سرباز می زند اعتماد کمتر می شود و خود اتکایی او به مرور کمتر و کمتر خواهد شد. هر چه بیشتر رشته کلام را به دست بگیرید و رساتر صحبت کنید اعتماد بنفس شما بارورتر خواهد شد.

۵- لبخند بزنید و گشاده رو باشید. لبخند خود یکی از راه های حصول اطمینان است.

خلاصه بحث ریشه یابی عدم اعتماد به نفس

این پنج روش را برای پیشبرد تفکر و اندیشه و رسیدن به خواسته ها بکار بگیرید.

۱-عمل، ترس را درمان می کند.  ترس خود را از بین ببرید. عمل نکردن ترس را بارورتر و احساس اطمینان را ضعیف ترمی کند.

۲- برای ذخیره اندیشه مثبت در بانک ذهنتان تلاش کنید. اجازه رشد افکار منفی را در ذهنتان ندهید.

۳- به مردم با دید احترام نگاه کنید همانگونه که دوست دارید به شما نگاه کنند. به خاطر داشته باشید مردم همه یکسانند و یکسانی آنها خیلی بیشتر از تفاوت های آنهاست.

۴- تمرین کنید دست به کارهایی بزنید که وجدانتان درست بودن آن راتایید می کند. این عمل از پیشرفت عقده روانی و احساس گناه جلوگیری میکند.

۵- کارهایی انجام دهید که برایتان مفید است. این تکنیک ها را در برنامه روزانه خود به کار بگیرید.

الف- جلونشین باشید

ب- مستقیم به چشمان طرف مقابل نگاه کنید.

ج- بیست و پنج درصد سریعتر گام بردارید.

د- رشته کلام را به دست بگیرید، رسا صحبت کنید.

ه- عمیقا بخندید.

لطفا دیدگاهتان را با ما درمیان بگذارید

آدرس ایمیل شما منتظر نخوهد شد.

login-user

نام خود را وارد کنید

شماره موبایل خود را وارد کنید

رمزعبور خود را وارد کنید

login-user

شماره موبایل یا نام کاربری خود را وارد کنید

رمز عبور خود را وارد کنید

ثبت نام