الگو اس وی جی
خلاصه نویسی در راستای برنامه ریزی تحصیلی

با خلاصه نویسی مطالب را مثل قرص ببلعید

خلاصه نویسی یکی از راه های صرفه جویی در زمان است. یکی از معضلاتی که اکثر دانش آموزان و دانشجویان با آن مواجه میشوند کمبود وقت و زیاد بودن حجم مطالب است .

شکی در این نیست که راه درست رسیدن به موفقیت و هدف، برنامه ریزی و مدیریت زمان است. ولی برنامه ریزی به تنهایی کافی نیست، در کنار برنامه ریزی شما باید از امور دیگر نیز استفاده کنید تا بتوانید با موفقیت به اهدافتان دست پیدا کنید. در همین راستا امروز می خواهیم با یکدیگر خلاصه نویسی و اهمیت آن را بررسی کنیم.

خلاصه نوشتن یکی از راه هایی است که باید از آن استفاده کنیم. شاید اگر به دانش آموزان بگوییم خلاصه بنویسید بیشتر آنان بگویند ما وقت کافی برای مطالعه دروس خود را نداریم، آن وقت همین زمان کم را برای خلاصه نویسی هدر بدهیم؟

باید این نکته را متذکر شویم که خلاصه سازی نه تنها اتلاف وقت نیست بلکه به شما کمک خواهد کرد که نکات مهم و کلیدی را برای خود نکته برداری کرده و از صرف زمان برای نکات کم اهمیت جلوگیری می کند و ذخیره سازی زمانی را برای خواندن مطالب مهم تر در اختیارتان قرار خواهد داد.

خلاصه نویسی چیست؟

برای خلاصه نوشتن اصولی اول باید بدانیم خلاصه نویسی چیست؟ آیا آن صرفا یادداشت کردن یک متن است؟

یکی از راه های مطالعه سریع خلاصه نویسی است. اشتباهی که بیشتر دانش آموزان و داوطلبان مرتکب می شوند کپی برداری عین متن در دفترچه شخصی است. این کار نه تنها به شما کمک نخواهد کرد بلکه هدر رفت زمان را برای شما خواهد داشت.

در خلاصه سازی متن باید توانایی این را داشته باشیم که متن را کوتاه، مفید و مختصر یادداشت کنیم و مطالبی که خلاصه می نویسیم بر اساس ارتباط موضوعی کنار یکدیگر نوشته و از پراکنده نویسی دوری کنیم. چون پراکنده نویسی پیدا کردن مطلب مورد نظر را برای ما سخت خواهد کرد.

نکات مهم در خلاصه نویسی

۱- نحوه ی اصولی و درست خلاصه نوشتن را یاد بگیریم.

۲- کپی برداری نکنیم، عین متن را ننویسیم.

۳- متن را کوتاه، مختصر، مفید نت برداری کنیم.

۳- مطالب را براساس ارتباط موضوعی کنار هم بنویسیم.

مزیت های خلاصه نوشتن

مزیت خلاصه نویسی این است که علاوه بر تکرار مطالب مهم و کلیدی باعث می شود دقت بیشتری روی مطالب داشته باشید. وقتی مطلبی را نت برداری می کنید ناخودآگاه در حافظه بلند مدتتان ثبت می شود و این امر باعث می شود با دیدن کوچکترین اشاره ای مفهوم کلی یک متن را به یاد بیاورید.

مزیت دیگر خلاصه کردن این است که اگر شما درسی را خوب یاد گرفته باشید برای مطالعه آن نیاز نیست تمام متن را دوباره بخوانید و فقط مطالعه خلاصه آن برایتان کافی خواهد بود و زمان کمتری برای مطالعه نیاز خواهید داشت.

خلاصه نویسی به هیچ وجه هدر دادن زمان نیست بلکه خریدن زمان و ذخیره آن محسوب میشود.

خلاصه سازی به توانایی شما بستگی دارد. این که شما چقدر در این راه تمرین و تکرار داشته باشید تا بتوانید درست خلاصه نویسی کنید، به مهارت و هنر شما بستگی دارد.

مراحل خلاصه نویسی

  • هیچ وقت زمانی که مطلبی را مطالعه می کنید همزمان خلاصه سازی نکنید. این کار تمرکز شما را برای یادگیری از بین می برد. اول مطالعه کنید و بعد مفهومی را که درک کرده اید برای خودتان خلاصه کنید .
  • برای اینکه مطلبی را بهتر به ذهنتان بسپارید از علائم استفاده کنید و برای مطالب نشانه گذاری کنید.
  • هر شب قبل از خواب مدت زمان کوتاهی را صرف خواندن خلاصه ای که نوشته اید بکنید .
  • مطالب را براساس ارتباط موضوعی کنار هم یاد داشت کنید .
  • سعی کنید کلمات کلیدی و مهم کتاب را در خلاصه نویسی یادداشت کنید.

موارد ذکر شده شما را در درک بهتر، یاد گیری سریعتر و برنامه ریزی تحصیلی کمک شایانی خواهد کرد و زمان بیشتری را برای مطالعه و تکرار مطالب در اختیارتان قرار خواهد داد.

لطفا دیدگاهتان را با ما درمیان بگذارید

آدرس ایمیل شما منتظر نخوهد شد.

login-user

نام خود را وارد کنید

شماره موبایل خود را وارد کنید

رمزعبور خود را وارد کنید

login-user

شماره موبایل یا نام کاربری خود را وارد کنید

رمز عبور خود را وارد کنید

ثبت نام