• توضیحات
  • سرفصل ها
  • اطلاعات مدرس
  • نظرات

باب پراکتور و جان کانری

برنامه ریزی مجدد ضمیر ناخودآگاه درک این نکته مهم است که رفتارها و نگرش های ما به طور طبیعی و به طور خودکار زمانی که تغییر پارادایم داریم تغییر می کند.

سرفصل های این دوره

  • پاردایم چیست؟
  • تغییر پارادایم - تغییر زندگی
  • تفاوت بین خیال و واقعیت
  • تصویر ذهنی و سردرگمی
  • مردم اگر فکر کنند حرف نمی زنند.
  • چگونه بهبود چشمگیری در زندگی تان داشته باشید.
  • چرا بعضی ها همیشه برنده اند و بعضی ها همیشه بازنده.
  • برنامه نویسی شدن ما توسط پارادایم ها به چه صورت است ؟
  • دلیل موفقیت ها و شکست ها چیست.
  • پارادایم ها چگونه به وجود می آیند و چگونه تغییر می کنند.
  • شما یک مکانیز کنترل هستید.
  • چه چیزی باعث عقب ماندگی در زندگی می شود.
  • پول درآوردن آسان است.
  • پارادایم ها بر طرز فکر شما تاثیر می گذارند.
  • پارادایم ها کارهایی را که انجام می دهید کنترل می کنند. ( پارادایم ها چه کارهایی می کنند. )
  • آیا پارادایم ها قابل تغییر هستند؟
  • فرآیند 3 مرحله ای تغییر پارادایم چگونه است ؟
  • و ...

معنی paradigm shift؟

پارادایم شیفت (Paradigm Shift) به معنای یک تغییر عمده و جدید در رویکرد، دیدگاه یا الگوی فکری است که در یک حوزه خاص اتفاق می‌افتد. این تغییر معمولاً باعث تحولات و نوآوری‌های بزرگ در آن حوزه می‌شود و به صورت کلی، شیوه‌ها، روش‌ها و مدل‌های قبلی را در پرتو تازه‌ترین دانش‌ها، فهم و دیدگاه‌ها جایگزین می‌کند.

به عنوان مثال، در علم، پارادایم شیفت همچون نظریه نسبیت آلبرت اینشتین و تئوری کوانتم، که به‌طور کلی دیدگاه و تفکر علمی را در مورد نظام جهان تغییر داده‌اند، می‌باشد. همچنین، در حوزه فناوری اطلاعات، پارادایم شیفت‌ها مانند اینترنت، هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء، صنعت و زندگی را به طور جدی تحت تأثیر قرار داده‌اند.

در اصطلاحات علمی و فنی، پارادایم شیفت نقطه مهمی است که نشانگر تحولات بزرگ در یک حوزه خاص است و معمولاً با تجدیدنظری کامل در رویکرد و فلسفه همراه است.

نکته جالب، مفهوم پارادایم برای اولین بار توسط توماس کوهن (Thomas Kuhn)، یک فیزیکدان، معرفی شد.

 

پارادایم از نظر باب پراکتور یعنی مجموعه ای از برنامه ها یا گروهی از عادت ها است.

 

باب پراکتور برگزار کننده دوره پارادایم شیفت یکی از بزرگترین اساتید موفقیت دنیاست که به عنوان وارث میراث علم مدرن موفقیت نیز نامیده شده است.

باب پراکتور کسی است که در سن ۲۶ سالگی در حالی که هیچ سرمایه ای نداشت، درآمد خود را در مدت یک سال از ۴۰۰۰ دلار به سالی ۱۷۵۰۰۰ دلار و در سال بعد به درآمد میلیون دلاری رساند.

اگر فیلم راز را مشاهده کرده باشید با او در فیلم راز نیز آشنا شده اید که به عنوان یکی از سخنرانان موفقیت دنیا، ایفای نقش می کند.

باب پراکتور بیش از ۴۰ سال است که برای ایجاد زندگی های مرفه، روابط مفید و آگاهی معنوی به افراد کمک می کند و یکی از سخنرانان معروف در زمینه رسیدن به استقلال مالی در جهان شناخته شده است.

باب پراکتور به دلیل پشت سر گذاشتن زندگی پر از محدودیت و پر از تلاطم، به خوبی می داند که چگونه با زبان افرادی که به کمک و راهنمایی نیاز دارند صحبت کند.

شما در دوره پارادایم شیفت باب پراکتور، می آموزید که چگونه آنچه را که با فرکانس شما هماهنگی دارد را جذب کنید و همچنین با روش های هماهنگ شدن با خواسته هایمان از لحاظ ارتعاشی،  آشنا می شوید.

بر اساس اظهارات باب پراکتور، پارادایم رفتار برنامه ریزی شده ما است که توسط والدین یا حتی در مدرسه به ما آموزش داده می شود. بنابراین اگر این ایده ها توسط والدین و معلمان به ما آموزش داده می شود، چرا باید آنها را تغییر دهیم؟

این به این دلیل است که هر آنچه به ما آموخته شده است برای همه افراد صدق نمی کند. چیزی که برای آنها کار می کند ممکن است برای شما کار نکند، اما شاید بدون هیچ تضمینی برای من کار کند. بنابراین، اگر به روشی که ذهنتان برنامه ریزی شده است ادامه دهید، و از آنجایی که برای شما کار نمی کند، همیشه به شکست ادامه می دهید و فقط همان نتایج را خواهید دید «شکست»، «مبارزه»، «افسردگی».

 

وقتی پارادایم خود را تغییر می دهید چه اتفاقی می افتد؟

حالا اگر پارادایم خود را تغییر دهید، مسیر متفاوتی را ایجاد می کنید که فقط شما می توانید آن را باور کنید و به نتایجی که خواهان آن هستید برسید.

در بیشتر موارد، افرادی که از طریق تغییر پارادایم مسیر زندگی را طی کردند، افرادی هستند که یک رویداد ویرانگر را در زندگی خود تجربه کردند. افرادی که شغل خود را از دست دادند، افرادی که رویاها/اهدافشان در زندگی از بین رفته، و دچار افسردگی شده اند.

این افراد که وارد این مرحله از زندگی خود شده اند، اکنون همه آنچه را که اتفاق افتاده ارزیابی می کنند و با استفاده از تجربه اتفاقات بد زندگی شان، قادر خواهند بود تا پارادایم خود را به طور کامل تغییر دهند و به سمت مسیری متفاوت حرکت کنند.

فقط روی اهداف خود متمرکز می شوند و رفتار و طرز فکر آنها به شدت مستحکم می شود. همانطور که آنها تمام تجربیات گذشته خود را رها می کنند و اکنون تجربه جدیدی خلق می کنند و آینده ای متفاوت و نتایج متفاوتی را دنبال می کنند.

هر یک از ما در درون خود یک قدرت بی انتها داریم که می توانیم این الگوهای ذهنی را تغییر دهیم.

 

نکاتی در مورد تغییر پارادایم

  • روی اهداف خود در زندگی تمرکز کنید، نه مشکلات فعلی.
  • روی مشکلات موجود تمرکز نکنید، در عوض به آینده نگاه کنید و راه حلی پیدا کنید.
  • کارهایی را انجام دهید که شما را خوشحال می کند، روی مسائل مالی تمرکز نکنید، مسائل مالی حل می شوند.
  • راه خود را تغییر دهید، کاری متفاوت انجام دهید، زیرا نتیجه متفاوتی به همراه خواهد داشت.
  • ذهنتان را تمرین دهید تا روی چیزهای مثبت اطرافتان تمرکز کند نه چیزهای منفی.
  • روال فعلی خود را بنویسید و لیست دیگری از رویکردهای مثبت که با روال فعلی شما در تضاد است تهیه کنید. برای مثال، اگر دیر می‌خوابید و دیر از خواب بیدار می‌شوید. آن را به زود بیدار شدن، با انجام کار جدید و یادگیری چیزهای جدید تغییر دهید.
  • مسائل خوشحال کننده زندگیتان را تصور کنید و به یادآوری آنها ادامه دهید. چیزهایی که شما را غمگین و افسرده می کند را کنار بگذارید و فقط روی جنبه مثبت زندگی تمرکز کنید.
  • تفکرات و رفتارهای قدیمی را تغییر دهید. ذهن خود را برنامه ریزی کنید و نسخه بهتری از خود باشید.

 

تغییر پارادایم چگونه به موفقیت شما کمک می کند؟

به گفته دکتر پل جنکینز، دو نوع پارادایم وجود دارد، پارادایم سرزنش و پارادایم عامل.

پارادایم سرزنش مخصوص افرادی است که همیشه عبارات «تقصیر من نیست، تقصیر آنهاست» را استفاده می کنند. دکتر جنکینز اضافه کرد که این الگوی افرادی است که دولت خود را مقصر می دانند، اقتصاد را سرزنش می کنند، جامعه یا نهاد را سرزنش می کنند.

پارادایم عامل یا سازنده مخصوص افرادی است که مسئولیت شرایط زندگیشان را می پذیرند و به مسائلشان پاسخ می دهند. به جای سرزنش دیگران یا خود به دنبال حل مسائلشان هستند.

اکنون ما این دو پارادایم را درک می کنیم، بیایید بحث کنیم که چگونه تغییر پارادایم به شما کمک می کند تا در زندگی موفق شوید. زمانی که توانستید پارادایم خود را از سرزنش به عامل تغییر دهید. چیزهای متفاوتی خواهید دید.

زیرا شما فقط از کنار مسائل منفی عبور می کنید و مشکلات را به پلی در جهت موفقیت تبدیل می کنید.

جمله بالا شالوده اصلی ایده دکتر جنکینز و باب پراکتور است. ما طوری برنامه ریزی شده ایم که روی مشکلات پیش روی خود تمرکز کنیم. این در مدرسه با پاسخ دادن به امتحانات آموزش داده شد و اگر در امتحان قبول نشوید مردود می شوید.

اگر مشکل موجود را برطرف نکنیم، با مشکل بزرگی مواجه خواهیم شد. مشکل در این است که شما اکنون به جای یافتن راه حلی برای حل آن مشکل خاص، فقط روی مشکل تمرکز می کنید.

 

وقتی هنوز جوان هستیم ذهن خود را برنامه ریزی کنیم

ناخواسته، ما توسط آموزش و پرورش و والدین و حتی محیطی که در حال حاضر در آن هستیم برنامه ریزی شده ایم تا دیدگاه محدودی نسبت به مسائل داشته باشیم و در مورد اینکه زندگی چگونه باید کار کند و چگونه باید باشد، فکر محدودی داریم. ما نمی‌توانیم والدین و دیگران را سرزنش کنیم، زیرا اینگونه به آنها آموزش داده شده است، این سیستمی است که از نسلی به نسل دیگر منتقل می‌شود.

حالا برگردیم به تفکر حل مسئله

اگر سعی کنید آن را از منظر دیگری ببینید، به جای تمرکز بر مشکل، راه حلی پیدا می کنید. آیا این می تواند مشکلات شما را بلافاصله حل کند؟ نه فورا، اما بله مشکلات شما را حل خواهد کرد. زیرا شما یافتن راه حل را بر مبارزه با مشکل ترجیح می دهید.

شما به دنبال یافتن پاسخ با کاوش و آزمایش چیزهای جدیدی هستید که در نهایت ممکن است پاسخ مشکل شما باشد.

 

اگر نگران اطرافیان برای تغییر پارادایم هستید...

اطرافیان فردی که در حال تغییر پارادایم است در ابتدا آن را درک نمی کنند. زیرا آن شخص در حال تغییر عقاید، رفتار و درک مسائل جدید است. این بدان معنی است که اطرافیان او نمی توانند آنچه را که آن شخص می بیند ببینند، مگر اینکه الگوی ذهنی خود را نیز تغییر دهند.

 

برای توضیح بیشتر، می‌توانیم پارادایم را به‌عنوان عدسی در نظر بگیریم که یک فرد از آن استفاده می‌کند. در تصویر زیر، می بینید که شخص A شروع به تغییر پارادایم خود می کند، از سوی دیگر، شخص B هنوز هم پارادایم معمول خود را انجام می دهد و می بیند.

مثال تصویری پاردایم شیفت

بر اساس تصویر، درک شخص A بسیار گسترده تر و بی حد و حصر است اما شخص B دید محدودی دارد.

همانطور که گفته شد، اطرافیان فردی که الگوی خود را تغییر می دهد باید به درک جدید آن شخص از چیزها احترام بگذارند.

ما نمی‌توانیم بگوییم که ایده‌های آن شخص اشتباه است، زیرا نمی‌توانیم درباره آن‌ها قضاوت کنیم، مگر اینکه الگوی خود را در راستای پارادایم او تغییر دهیم.

 

پرسش و پاسخ


اگر سوالی دارید بپرسید