الگو اس وی جی

برنامه ریزی مالی

برنامه ریزی مالی یا Financial Plan، اسناد یا مدارکی هستند که موارد زیر را می توان از آنها استخراج نمود: وضعیت فعلی مالی تان، اهداف و چشم اندازهای بلندمدت و همچنین روش ها و استراتژی های دستیابی به اهداف مالی.

برنامه ریزی مالی چیست؟

برنامه ریزی مالی تمامی فرآیندهای زیر را شامل می گردد:

ثبت میزان درآمد و هزینه های جاری، ثبت هزینه های آینده، پیش بینی منبع و مقدار درآمد در آینده، سرمایه گذاری درآمدهای کنونی، به حداقل رساندن بدهی ها، مدیریت کردن مخاطرات و ریسک های مالی

می توانید از سررسید برنامه ریزی به عنوان یک ابزار برای نوشتن تمامی اهداف مالی با جزئیات کامل نمایید. به وسیله دفتر هدفگذاری سیمینه بصورت روزانه خود را رصد خواهید نمود.

دلیل اهمیت برنامه ریزی مالی

اندازه گیری هر چیزی آن را قابل کنترل و مدیریت می سازد.

همانطور که بدون در نظر گرفتن زمان و برنامه ریزی زمانی، از انجام کارهای روتین و ضروری روزانه خود باز می مانیم و در نهایت سررشته امور زندگی از دست مان خارج می شود و به مرور زمان دچار روزمرگی و بی هدفی می شویم؛ برنامه یزی مالی نیز به همین میزان دارای اهمیت و اولویت است.

به این صورت که یا همیشه به دنبال پول هستیم و به اصطلاح هشت مان گروی نه مان است و یا اینکه خواسته هایمان تا همیشه به مانند یک رویا خواهند ماند.

چگونه برای زندگی مشترک برنامه ریزی مالی کنیم؟

چگونه برای زندگی مشترک برنامه ریزی مالی کنیم؟

زندگی مشترک و تشکیل خانواده دادن یک مرحله مهم در زندگی است که نیاز به برنامه‌ ریزی مالی دقیق دارد. داشتن یک برنامه مالی خوب به شما و شریک زندگی تان کمک می نماید تا به بهترین شیوه از منابع درآمدتان استفاده کنید، بدهی ها را مدیریت کنید، برای آینده پول پس انداز کنید و […]

خلاصه کتاب روانشناسی پول

خلاصه کتاب روانشناسی پول

خلاصه کتاب روانشناسی پول نوشته مورگان هاوزل (آموزه‌هایی فراتر از زمان در باب ثروت، حرص و شادی) تمامی تصورات شما را درباره پول تغییر می دهد. کتاب با زبانی ساده و روشن نوشته شده و مفاهیم پیچیده برنامه ریزی مالی را به شما یاد می دهد. کتاب روانشناسی پول یکی از پرفروش ترین کتابها با […]

مهمترین و رایج ترین مشکلات مسیر کارآفرینی چیست

مهمترین و رایج ترین مشکلات مسیر کارآفرینی

کارآفرینی، به عنوان یکی از عوامل کلیدی توسعه اقتصادی و اجتماعی، اهمیت بسیار زیادی در جامعه ایرانی دارد. این مفهوم به معنای ایجاد و توسعه کسب و کارها و پروژه‌های نوآورانه توسط افراد یا گروه‌ های کوچک و بزرگ است که؛ تاثیراتی گسترده در تمامی ابعاد زندگی اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و حتی سیاسی ایجاد می‌ […]

مدیریت منابع مالی

مدیریت منابع مالی چه اهمیتی در سازمان دارد؟

مدیریت منابع مالی نقش بسیار مهم و حیاتی در موفقیت هر کسب و کار و یا سازمان دارد. مدیریت مالی در واقع مسئولیت مدیران مالی و اقتصادی یک سازمان است و در برنامه‌ ریزی مالی، اجرا و نظارت بر امور مالی تاثیر بسزایی دارد. اهمیت آن در اداره منابع مالی و تصمیم گیری های مالی […]

پول مجازی چیست؟

پول مجازی چیست؟

پول مجازی، یک نوع پول دیجیتال است که در دهه اخیر به شدت مورد توجه عموم قرار گرفته و تأثیرات عمیقی بر روی جوامع و اقتصاد جهانی داشته است. در این مقاله از سیمینه، به تعریف دقیق پول مجازی، اهمیت و جایگاه آن در جامعه و اقتصاد، کاربردها و چگونگی تأثیرگذاری آن در آینده می […]

بهترین راه پس انداز پول چیست؟

بهترین راه پس انداز پول چیست؟

بهترین راه پس انداز پول چیست؟ پس‌انداز کردن پول به معنای انتقال بخشی از درآمد شما به طور منظم و مدوام به جایی خاص برای مصارف آینده است. این عمل به شما امکان می‌ دهد پول جمع‌ آوری کنید و برای هدف‌ های خاص و مهمی مانند تأمین نیازهای اضطراری، خرید مسکن، آموزش، تعطیلات، یا […]

تعریف وجه نقد چیست؟

تعریف وجه نقد چیست + معرفی انواع آن

تعریف وجه نقد یک مفهوم مالی و حسابداری است که به میزان پول نقد یا پولی که به سرعت تبدیل به نقد می‌شود؛ اشاره دارد و اینکه می تواند به سرعت در دسترس یک سازمان یا فرد قرار گیرد. به عبارت دیگر، پول نقد نشان دهنده مقدار پولی است که یک شخص یا شرکت در […]

چگونه پس انداز کنیم تا خانه بخریم؟

چگونه پس انداز کنیم تا خانه بخریم؟

چگونه پس انداز کنیم تا خانه بخریم؟ پس‌ انداز کردن به منظور خرید خانه یک هدف مهم و پرچالشی است. برای انجام این کار، باید برنامه‌ریزی مناسبی داشته باشید و به تعهدات مالی خود وفادار باشید و عمل کنید. در این مقاله از سیمینه در ابتدا مراحل برنامه ریزی مالی برای خرید یک خانه را […]

پنج نشانه‌ از بیش از حد کار کردن شما در شغلتان

پنج نشانه‌ از بیش از حد کار کردن شما در شغلتان

زندگی و اشتغال در قرن بیست و یکم به گونه ای شده است که اکثر ما بر این باور رسیده ایم که اضافه کاری بخش رایجی از اشتغال است. البته درست است که شرایط در حال حاضر به گونه ای شده است که از ما انتظار می رود که بیش از سابق تلاش کنیم؛ اما […]

مراحل برنامه ریزی مالی

نوشتن و نحوه برنامه ریزی مالی شامل 6 مرحله می باشد که در ادامه هر کدام از مراحل را به اختصار و با زبانی ساده توضیح خواهیم داد.

مشخص کردن وضعیت فعلی مالی

در ابتدا برگه یادداشتی را بردارید و وضعیت کنونی مالی تان را بنویسید. مواردی از قبیل: درآمد، پس انداز، بدهی ها و هزینه های جاری.

انجام این کار و تهیه جدول برنامه ریزی مالی از دارایی ها، بدهی ها، سرمایه گذاری، هزینه ها و سایر مصارف؛ به شما یک چشم انداز کلی می دهد و به عنوان پایه اصلی برنامه ریزی مالی به حساب می آید.

مشخص کردن اهداف مالی

گام بعدی بررسی و تحلیل اهداف مالی خود است.

شما باید به صورت دوره ای و در بازه های زمانی مشخص (هر ماه، شش ماه، سالیانه) میزان پیشرفت اهداف مالی تان را بررسی کنید.

این کار نیازها و خواسته های شما را از یکدیگر جدا می سازد و شفاف سازی می کند.

فراموش نکنید که هدفگذاری خوب، برای یک برنامه ریزی مالی امری حیاتی است.

شناسایی گزینه های جایگزین

در مسیر رسیدن به اهداف مالی و تصمیم گیری برای آنها، متوجه خواهید شد که گزینه های جایگزین نیز وجود دارد که کار شما را آسانتر می نمایند.

به عنوان مثال در نظر بگیرید که شما در ابتدا نیاز به خرید یک وسیله نقلیه را به منظور رفتن به محل کار را حس می کنید؛ اما با کمی تحقیق بیشتر و کسب آگاهی، متوجه خواهید شد که گزینه های دیگری نیز وجود دارد.

گزینه هایی که در زمان فعلی و باتوجه به موقعیت مالی تان می تواند نیاز شما را برطرف سازند (در حال حاضر می توانند از لیست اهداف مالی تان خارج شده و یا اولویت شان کمتر شود)

گزینه هایی همچون خرید شراکتی خودرو، صحبت با راننده ای به جهت سرویس راننده بودن برای شما و یا لیزینگ وسیله نقلیه است.

تحلیل گزینه های مختلف

با شناسایی گزینه های پیش رو، مرحله بعدی ارزیابی هر یک از آنهاست. این احتمال وجود دارد که هر کدام الزمات، ریسک ها و یا پیامدهایی داشته باشند.

با در نظرگرفتن تمامی موارد و همچنین پیش بینی شرایط آینده، از جنبه های مختلف می توانید گزینه مناسب را انتخاب نمایید.

اجرای برنامه عملیاتی

در این مرحله شما کاملا آماده اجرایی کردن برنامه های مالی خود هستید و با نوشتن برنامه مالی کاملا عملیاتی و قابل اجرا؛ در مسیر رسیدن به هدف خود قرار می گیرید.

یکی از روش های اجرایی به عنوان مثال: کسب درآمد بیشتر است. از طریق اضافه کاری، شغل پاره وقت، کاهش هزینه ها و …. است.

تحلیل و ارزیابی برنامه مالی

برنامه ریزی مالی بستگی به شرایط فردی، اقتصادی و اجتماعی جامعه دارد.

از همین رو می توان برنامه ریزی مالی را یک پروسه کاملا پویا دانست که نیاز به بررسی، ارزیابی و تجدیدنظر های متعدد دارد و با یک اقدام ثابت و خاص به پایان نمی رسد.

در مسیر تحقق اهداف مالی و پیشبرد برنامه مالی، شما باید تصمیمات و گام های قبلی خود را به صورت منظم بررسی کنید.

حتی نیاز است که تصمیمی مغایر با حرکت قبلی خود بگیرید. حداقل یک بار می بایست برنامه های مالی خود را بصورت کامل بازبینی کنید.

مراحل برنامه ریزی مالی

نکات قابل توجه در نوشتن برنامه مالی

همانطور که به دفعات بیان شد؛ برنامه ریزی مالی چیزی نیست که بتوان بصورت کامل برای آن قالب خاص تهیه نمود.

تحت تاثیر عوامل مختلف اقتصادی، اجتماعی و … جامعه قرار می گیرد.

موارد زیر آن دسته از آیتم هایی هستند که ممکن است که نیاز به بازنگری داشته باشند:

بازنشستگی

توجه به دوران بازنشستگی یک آیتم دارای اولویت بالاست و مهم نیست که پلن مالی تان چیست؛ شما باید در هر شرایطی به فکر یک پلن رفاهی در دوران بازنشستگی باشید.

سرمایه گذاری بلند مدت

شما باید به نسبت میزان درآمد و در راستای اولویت های مالی خود، یک پرتفوی سرمایه گذاری مالی داشته باشید.

این کار میزان سرمایه اولیه شما را افزایش می دهد.

البته توجه داشته باشید که این کار می بایست براساس میزان تحمل و ریسک پذیری تان باشد.

برنامه ریزی بیمه

برنامه ریزی بیمه یا برنامه مدیریت ریسک جامع شامل مواردی همچون: بیمه عمر و از کارافتادگی، بیمه مسئولیت های حرفه ای و شخصی، بیمه حوادث و بسیاری موارد دیگر.

برنامه ریزی مالیاتی

با استفاده از روش های قانونی به فکر استراتژی برای پرداخت مالیات کمتر باشید.

با توجه به اینکه قوانین مالیاتی کشور بصورت مداوم در حال تغییر است و از سویی دیگر شرایط اقتصادی خانواده ها نیز همواره دچار چالش و تحول است؛ از همین رو باید در برنامه ریزی مالی خانواده توجه به مالیات وجود داشته باشد و هر ساله بازنگری شود.

تعیین اولویت های مالی

در این بخش چند نمونه هدف مالی را بیان می کنیم که هسته مرکزی یک برنامه ریزی مالی می باشند.

در واقع مشخص کردن اولویت های زندگی به تمام اهداف مالی، سمت و سو می بخشد.

  • خرید خانه
  • تغییر خانه به خانه بزرگ تر
  • هزینه تحصیل دانشگاه خود یا فرزندان
  • خرید ماشین جدید
  • هزینه مهاجرت
  • سرمایه گذاری برای بازنشستگی
  • برجای گذاشتن ارثیه برای نسل آینده

نتیجه گیری

یکی از مهمترین مسائل در پروسه افزایش درآمد و سواد مالی نیاز به توجه دارد؛ آموزش برنامه ریزی مالی است.

چگونگی و اصول انجام آن و توجه به فاکتورهای مهم و کلیدی نیاز به یادگیری دارد.

از آموزش های وب سایت سیمینه در خصوص هدفگذاری و برنامه ریزی غافل نشوید.

با مشاهده ویدیوهای رایگان آموزشی می توانید برای خود انواع برنامه ریزی های مالی، زمانی و هدف گذاری زندگی را تهیه نمایید.

login-user

نام خود را وارد کنید

شماره موبایل خود را وارد کنید

رمزعبور خود را وارد کنید

login-user

شماره موبایل یا نام کاربری خود را وارد کنید

رمز عبور خود را وارد کنید

ثبت نام