الگو اس وی جی
چگونه برای زندگی مشترک برنامه ریزی مالی کنیم؟

چگونه برای زندگی مشترک برنامه ریزی مالی کنیم؟

زندگی مشترک و تشکیل خانواده دادن یک مرحله مهم در زندگی است که نیاز به برنامه‌ ریزی مالی دقیق دارد. داشتن یک برنامه مالی خوب به شما و شریک زندگی تان کمک می نماید تا به بهترین شیوه از منابع درآمدتان استفاده کنید، بدهی ها را مدیریت کنید، برای آینده پول پس انداز کنید و حتی در کنار آنها اهداف مالی دیگری را ست کنید و برای تحقق آنها تلاش کنید.

مراحل برنامه ریزی مالی برای زندگی مشترک

در این مقاله از سیمینه، ما به شما نشان می‌ دهیم که چگونه می‌ توانید یک برنامه مالی برای حل مسائل مالی در زندگی مشترک را طراحی کنید که شما و همسرتان را در مسیر ارتقاء مالی و دستیابی به اهداف خود هدایت کند. در ادامه مراحل مختلف برنامه‌ ریزی مالی زندگی مشترک را بیان خواهیم نمود.

تعیین اهداف مالی مشترک

یکی از اولین اقدام ها در برنامه ریزی مالی مشترک، تعیین اهداف مالی است که بین تان مشترک است. شما باید با همسرتان یک جلسه ای بگذارید و بنشینید و بحث کنید که چه اهدافی در زمینه مالی دارید. این اهداف می توانند آیتم هایی مانند: خرید خانه، مهاجرت، تعطیلات، خرید یا تعویض ماشین، تحصیل فرزندان و…

تعیین بودجه ماهانه

در مرحله بعد با توجه به اهداف مالی تان، بودجه ماهانه را نیز مشخص نمایید. سعی کنید رقمی واقعی و دقیق بنویسید. این بودجه می بایست شامل هزینه های ماهانه زندگی مشترک تان باشد شما، همسرتان و در صورت وجود فرزندان. هزینه هایی مانند: موادغذایی، اجاره بها خانه، حمل و نقل (سوخت ماشین شخصی یا کرایه نقلیه عمومی و شخصی)، تفریح و سرگرمی، لباس، موارد اورژانسی و…

تعیین مسئولیت های مالی

در این مرحله باید تعیین کنید هر زوج کدام هزینه یا بدهی را می بایست مدیریت کند. کارهایی از قبیل: پرداخت قبوض، مدیریت حساب های بانکی، کنترل بدهی، خرید مایحتاج و…

نوشتن یک برنامه ریزی زمانی

یا به عبارت دیگر یک پنجره زمانی مالی برای تحقق اهداف مالی تان بسازید. به این صورت که اهداف کوتاه مدت و بلند مدت خود را بنویسید و سپس مشخص کنید که برای هر کدام در هر ماه چه میزان پول و پس انداز نیاز است که کنار بگذارید.

مدیریت بدهی ها

در صورتی هر کدام از زوجین بدهی یا بدهی هایی دارد؛ باید دوتایی برنامه ریزی کنید که چگونه بتوانید آن ها را بازپرداخت کنید. بدهی ها را براساس فاکتورهایی مانند: نرخ بهره، مقدار بدهی و همچنین تاثیر آن بر دستیابی به اهداف مالی مشترک تان؛ اولویت بندی کنید.

پیگیری برنامه ریزی مالی

به صورت دوره ای با هم جلسه بگذارید و صحبت کنید که الان دقیقا کجای اهداف تان هستید؛ چقدر مانده تا برسید و پیشرفت تان تا کجا بودده است. در این صورت است که متوجه می شوید که آیا برنامه تان نیاز به تغییری دارد یا نه؟ آیا باید بودجه تان را تغییر دهید؟

سخن نهایی؛ داشتن یک برنامه مالی مشترک علاوه بر اینکه شما دو نفر را به یکدیگر نزدیکتر می سازد؛ کمک می کند تا به بهترین شکل از پس مخارج زندگی برآیید و فشار مالی و روانی تنها بر روی یک نفر نباشد. انجام این کار نیاز به صداقت، تعهد، همکاری و پیگیری دارد. اینگونه هست که می توانید زندگی مالی خود را مدیریت نمایید.

لطفا دیدگاهتان را با ما درمیان بگذارید

آدرس ایمیل شما منتظر نخوهد شد.

login-user

نام خود را وارد کنید

شماره موبایل خود را وارد کنید

رمزعبور خود را وارد کنید

login-user

شماره موبایل یا نام کاربری خود را وارد کنید

رمز عبور خود را وارد کنید

ثبت نام