الگو اس وی جی
بهترین روش برنامه ریزی مالی

بهترین روش برنامه ریزی مالی

بهترین روش برنامه ریزی مالی چیست؟ طبق آمار بسیاری از افراد در آستانه سال جدید برنامه ها و اهداف مالی برای خود تعیین می کنند؛ اما با ندانستن رازهای داشتن یک برنامه ریزی خوب و موفق، با شکست روبرو می شوند و یا اینکه به موفقیت کامل نمی رسند.

اگر شما نیز قصد دارید برای خود برنامه ریزی مالی جدید تنظیم کنید؛ این نکته را بدانید که همواره تعیین هدف و برنامه ریزی بسیار آسانتر از دستیابی به آنهاست. اما با این حال دانستن بهترین روش برنامه ریزی مالی به شما کمک می کند که بهتر و دقیق تر به هدف معقول برسید.

راز داشتن یک برنامه ریزی مالی موفق

نکات زیر را به شما در تعیین اهداف معقول و قابل دستیابی کمک می کنند:

مثبت نگر باشید

اهداف خود را با افعال مثبت بنویسید: به مثال زیر توجه نمایید:

به‌جای آنکه بگویید «پول کمتری را در امور بیهوده خرج خواهم کرد» بهتر است بگویید «پول خود را درزمینهٔ مسائل باارزش هزینه خواهم کرد.»

تمرکز خود را افزایش دهید

در ابتدای برنامه ریزی ممکن است که کمی به اصطلاح جوگیر شده باشید و بخواهید بصورت نامعقولی تمام روال زندگی خود را تغییر دهید؛ اما اگر قصد داشته باشید که بصورت همزمان از جنبه های مختلف اموری را تغییر دهید، انرژی و توان شما تقسیم می شود.

این مساله باعث کاهش تمرکزتان بر روی اهداف شده و در نهایت به خوبی از عهده اجرای هیچ کدام بر نمی آیید.

پس ابتدا اهدافی که دارای اهمیت و اولویت بیشتری می باشند را انتخاب نمایید و تمام تلاش و تمرکز خود را در تحقق کردن آنها صرف نمایید تا به نتایج بهتر و باارزش تری دست یابید.

با جزئیات بنویسید

اهداف خود را با جزئیات بنویسید و شرح دهید. این کار در افزایش تمرکز به شما کمک می کند. به عنوان مثال می توانید جمله “روزانه هشت لیوان آب خواهم نوشید.” را جایگزین جمله: “در سال جدید به سلامتی ام اهمیت بیشتری خواهم داد”

اهداف قابل اندازه گیری بنویسید

در صورتی که اهداف مالی تان قابل اندازه گیری باشد، در آن صورت است که شما می توانید به خوبی متوجه میزان پیشرفت خود شوید. به عنوان مثال شما یک وام 20 میلیونی به بانک دارید، می توانید آن را به پرداخت های 4 میلیون تومانی تقسیم نمایید.

اهداف مالی قابل دسترس تعیین کنید

اگر اهداف غیرواقع بینانه و البته دور از دسترس باشند؛ به مرور زمان با عدم تحقق آنها شما انگیزه خود را از دست می دهید و از تلاش برای دستیابی به سایر اهداف خود جا می مانید.

بهتر است با صرف زمان بیشتر در هنگام تعیین اهداف مالی خود، مسیر پیشرفت خود را هموارتر و سریعتر نمایید.

اهداف باید مطابق با زندگی شخصی تان باشد

گاهی اوقات شما هدفی را انتخاب می کنید از روی اجبار، و فکر می کنید که باید انجام بدهید، اما علاقه ای به آن کار ندارید. این اهداف مالی احتمال تحقق شان پایین است.

حالا برای اینکه از این حالت اجبار آن را خارج سازید، بیایید برای آن دلیل و ضرورتی در زندگی روزمره خود پیدا کنید که منجر به افزایش انگیزه تان شود.

به عنوان مثال شما قصد پس انداز کردن دارید ولی این کار برایتان جالب نیست، می توانید این کار را با هدف تغییر ماشین خود به مدل بالاتر مرتبط نمایید تا با این کار انگیزه بیشتری پیدا کنید.

اهداف دارای محدود زمانی باشند

حتما به این مساله توجه داشته باشید که اهداف می بایست از نظر زمانی محدود شده باشند. محدودیت و فشار زمانی، شما را ناخوداگاه به سمت تحقق هدف تان سوق می دهد.

بدهی خود را حتما تا پایان ماه تسویه خواهید نمود؛ حتی اگر برای اینکار کمی تحت فشار قرار بگیرید.

چگونه به درستی برنامه ریزی مالی انجام دهیم؟

رعایت نکات زیر می توانند به شما در تدوین یک برنامه ریزی مالی موفق و تعیین اهداف مالی قابل تحقق؛ کمک نمایند.

پس انداز بیشتر

اگر می خواهید در سال جدید پول بیشتری داشته باشید و کنار بگذارید؛ تنها راه واقع بینانه، پس انداز کردن است. به روش های مختلفی می توانید این کار را انجام دهید. به صورت سنتی مانند شرکت در قرعه کشی های خانوادگی و یا استفاده از حساب های سپرده در بانک ها؛ می توانید این کار را انجام دهید.

تسویه بدهی ها

در قدم نخست، از ایجاد یک وام یا بدهی جدید جلوگیری کنید. میزان خرج کردن خود را کنترل کنید و با بودجه بندی درست و رصد هزینه های خود، می توانید زندگی خود را طبق توانایی مالی تان تنظیم نمایید.

برای روز مبادا نیز بودجه ای را کنار بگذارید و با این کار در لحظات حساس نیاز به وام یا قرض گرفتن ندارید.

در گام بعدی به سراغ تسویه زودتر وام های با سود بیشتر بروید و با این کار می توانید پول بیشتری را پس انداز کنید.

کم کردن هزینه ها

حتما حتما برای خرج کردن های خود برنامه داشته باشید. به این صورت که برای هزینه روزانه خود یک آستانه تعریف کنید. اگر یک روز بیش از مبلغ آستانه خرج داشتید، چند روز صبر کنید (بدون هزینه کردن خاصی) تا حد آستانه تان پر شود.

این مثال کوچک را می توانید به خرج ها و نیازهای عمده زندگی نیز تعمیم داد. با تعیین آستانه های بزرگ تر و محدودیت زمانی طولانی تر.

بیشتر کردن درآمد

در کنار محدود کردن هزینه ها و داشتن یک برنامه ریزی درست مالی، برای پیشرفت مالی نیاز به افزایش درآمد نیز دارید. برای خود بیزنس کوچک بسازید و یا سرمایه گذاری های مالی متعدد داشته باشید.

login-user

نام خود را وارد کنید

شماره موبایل خود را وارد کنید

رمزعبور خود را وارد کنید

login-user

شماره موبایل یا نام کاربری خود را وارد کنید

رمز عبور خود را وارد کنید

ثبت نام