الگو اس وی جی
how-manage-household-expenses

چگونه هزینه های خانه را مدیریت کنیم؟

در شرایط ناپایدار اقتصادی این روزها و عدم تناسب میان دخل و خرج افراد این اجازه به ما داده نمی شود که هر گونه دوست داریم و برطبق علایق مان خرج کنیم و حواسمان به مدیریت هزینه ها نباشد! این شرایط است که سوال چگونه هزینه های خانه را مدیریت کنیم را بوجود می آورد.

داشتن یک برنامه ریزی مالی درست و واقعی کار شدنی است و شما می توانید در هر شرایط اقتصادی که هستید، از برنامه ریزی مالی استفاده نمایید. فقط کافی است امروز اراده کنید و تنها کمی در مخارج خانوار دقت بیشتری داشته باشید.

با بودجه بندی و مدیریت درست هزینه ها می توانید بین درآمد و مخارج خود تناسب بسازید و هماهنگی ایجاد شده به شما از نظر رشد اقتصادی و البته آرامش روانی کمک شایانی می نماید.

چگونه دخل و خرج خود را مدیریت کنیم؟

متاسفانه در مدارس ما و حتی دانشگاه ها به دانش آموزان و دانشجویان، مهارت های مدیریت پول و کاهش هزینه ها آموزش داده نمی شود؛ در صورتی که مهارت های مرتبط با امور مالی بسیار ضروری هستند و مانند سایر مهارت ها نیاز به آموزش و تمرین دارند.

اما حالا فرصت آن رسیده که ما خود شخصا اقدام به یادگیری مهارت های مالی و پس انداز پول و کاهش هزینه ها نماییم.

مهم نیست چه میزان درآمد یا سرمایه دارید، مهم این است که قرار است این پول را چگونه مصرف کنید.

تفاوت پس انداز و سرمایه گذاری چیست؟

پس انداز کردن در واقع کنار گذاشتن و جمع آوری مبلغی برای روز مبادا و یا خرید کردن چیز خاصی است.

در سرمایه گذاری، شما بخشی از پول و سرمایه خود را در کاری به منظور دریافت سود بیشتر با یک هدف اقتصادی، وارد می کنید. البته در میان شما در سود و زیان آن کار شراکت دارید.

همین مساله شریک بودن در سود و زیان، مدیریت سرمایه گذاری را حساستر و مهمتر از پس انداز کردن نموده است.

حتی می توانید با پس انداز کردن مبلغ قابل توجهی آن را در کاری سرمایه گذاری کنید. برای سرمایه گذاری نیاز به مشاوره دارید تا پول خود را از دست ندهید.

با سرمایه گذاری پول راکد مانند پول پس انداز شده شما می توانید بصورت ماهیانه یا هر چند وقت یک بار سودی دریافت کنید.

در ادامه چند راهکار ساده و کاربردی مدیریت پول و کاهش هزینه های روزانه خانواده را بیان خواهیم نمود.

برنامه ریزی خرج کردن پول

پول را با برنامه و روی حساب و کتاب خرج کنید! توصیه ای است تکراری که به کرات شنیده اید!

مخارج خانه را به سه دسته کوتاه مدت، بلند مدت و میان مدت تقسیم بندی کنید؛ این روش از بهترین و موثرترین روش های برنامه ریزی مالی است.

در این مطمئنا مخارجی خارج از برنامه پیش می آید و یا برخی مخارج هستند که می توانید آنها را به تعویق بیاندازید بدون اینکه مشکل حادی بوجود آید.

در ابتدا هزینه های ضروری و روزمره را پوشش دهید و البته کمی درصد بالاتر از مقدار میانگین نیز در نظر بگیرید.

با این کار شما می دانید که در هر ماه چه چیزهایی نیاز است و باید تهیه شود و برای ماه بعدی به آن چیز نیاز نخواهید داشت و بودجه را برای کار دیگر صرف خواهید نمود.

بودجه بندی و توافق همه اعضای خانواده

در این مرحله نوبت به تهیه لیست از خواسته های خانواده و نیز تهیه اقلام ضروری زندگی است. ممکن است نوشتن بر روی کاغذ باب میل بسیاری از افراد نباشد و آن را بیش از حد رسمی و خشک بدانند! موردی ندارد این کار بصورت ذهنی حتما انجام دهید.

اگر شما مسئولیت سرپرستی خانوار بر عهده شماست و یکی از اعضای خانواده از شما یک درخواست مالی دارد؛ به او بگویید که با بررسی بودجه خانواده به او خواهید گفت که چه زمانی می توانید خواسته اش را برآورده نمایید.

کودکان با مشاهده اولویت بندی خواسته های تمام اعضای خانواده، درسی بسیار مهم را خواهند آموخت.

پس انداز کردن همه اعضای خانواده

پس انداز کردن یک هنر است و هنر اصلی زمانی است که بتوانید از هر میزان درآمدی این کار را انجام دهید.

برخی از افراد فکر می کنند که حتما باید درآمدی هنگفت داشته باشند تا بتوانند بخشی از آن را پس انداز نمایند؛ اما هر چه وسعت درآمدتان بیشتر باشد؛ خرج و هزینه ها نیز افزایش می یابد.

برخی از بانوان گوی سبقت را در امر پس انداز از آقایان ربوده اند و به گونه ای این کار را انجام می دهند که هیچ گونه آسیبی به تامین نیازهای خانواده وارد نشود.

البته نباید این کار با سختگیری و خساست زیاد همراه باشد که به بنیان خانواده آسیب وارد شود.

همیشه یادتان باشد که:

اندک اندک جمع گردد، وانگهی دریا شود.

نکته قابل توجه بعدی درباره پس انداز کردن این است که؛ حتما برای خرج کردن آن زمان بندی نمایید. مشخص کنید که تا یکسال مبلغی را قرار است جمع کنید. تا یکسال دست به این مبلغ پس اندازه شده نزنید.

login-user

نام خود را وارد کنید

شماره موبایل خود را وارد کنید

رمزعبور خود را وارد کنید

login-user

شماره موبایل یا نام کاربری خود را وارد کنید

رمز عبور خود را وارد کنید

ثبت نام