الگو اس وی جی
مدیریت استراتژیک,مهارت مدیریتی,مهارت های مدیریت

مهارت های مدیریتی مدیران موفق

مهارت مدیریتی به توانایی گفته می شود که در آن فرد در خود امکان به حرکت درآوردن و هدایت افراد یک مجموعه را در راستای اهداف تعیین شده و متناسب با اهداف سازمان را فراهم می آورد. همه ما به خوبی می دانیم که مهارت مدیریتی یک دانش است و این دانش از یک منطق و سیستم پیروی می کند. بنابراین رفتار مدیر تابع علم مدیریت است و یک مدیر ما هر کسی است که از سرچشمه علم و دانش مدیریتی به نحو احسن استفاده کند.

مهارت های عمومی مدیریتی

از جمله عواملی که به مهارت مدیریتی افراد موفق پر و بال می دهد و آن را به کمال میرساند.

– اعتماد بنفس

– احتیاط عقلانی

– هدفمند بودن

– و داشتن تصمیم گیری و تصمیم سازی است.

عامل اساسی دیگری که در مدیریت تاثیر گذار استُ زمان و نحوه استفاده از آن است. زمان مسئله ای نیست که بتوان آن را نادیده انگاشت.

مدیریت همانطور که عامل بسیاری از پیروزی هاست بسته به نوع استفاده از آن می تواند عامل شکست هم باشد.

مدیران موفق

مدیریت عبارت است از ایجاد مجموعه ای از فعالیت ها و تصمیماتی که سبب ایجاد یک یا چند روش موثر برای رسیدن به هدف شرکت.

مدیرانی در این راستا موفق خواهند بود که علاوه بر برنامه های کوتاه مدت به برنامه های بلند مدت و اهداف آینده شرکت نیز فکر کنند. در گذشته مدیران بیشتر وقتشان را صرف امور روزمره می کردند و به اهداف و برنامه بلند مدت اهمیتی نمی دادند.

ولی امروزه مدیرانی موفق خواهند بود که برای خود برنامه و اهداف بلند مدت داشته باشند. برای حصول این امر در ابتدا مدیر باید زمان مناسب برای این کار را ایجاد کند تا بتواند به برنامه ریزی برای بلند مدت بپردازد.

۱- تنظیم روش های مناسب عملکرد

برای کارهای تکراری به تنظیم روش های مناسب بپردازد و براساس تنظیم روش ها هر جا که نیاز بود خط مشی کرده و دست به حذف یا تغییر عملکرد بزند .

۲- بودجه ریزی و کنترل

با ایجاد سیستم بودجه بندی وپیش بینی فروش وگردش بودجه در آینده برای بلند مدت تصمیم گیری کند .مدیر باید خود را از تصمیمات موردی رها کرده و به کنترل امور و اصلاح دست بزند.

زمانی که مشکلات موردی با تصمیم گیری های درست حل شود وقت مدیر آزاد شده و مدیر میتواند به تفکر در باره چگونگی عملکرد بهتر بپردازد.

برنامه ریزی بلند مدت در دو مفهوم کار برد دارد

مفهوم اولیه برنامه ریزی بلند مدت عبارت است از تعیین تورم و رکود و همچنین پیش بینی نیاز بازار، توجه به فرصت ها و تهدیدات که در روند شرکت تاثیر گذار خواهد بود. بعد از تعیین این امور مدیر با انتخاب راهکار مناسب و با توجه به منابع موجود و در اختیار، شرکت را در مسیر حرکت اهداف پیش خواهد برد .

مفهوم ثانویه، در برنامه ریزی بلند مدت در این مفهوم باید دست به اتخاذ روشهای مهم و اساسی زد که برای شرکت تعهدات سنگینی ایجاد خواهد کرد. در ابتدا همه حالت های ممکنی که احتمال دارد در آینده برای شرکت پیش بیاید را در نظر می گیرند (تورم و رکود ) سپس با توجه به امکانات و منابع در اختیار شرکت راه حل های گوناگون برای هر یک از موقعیت ها در نظر گرفته می شود تا در صورت وقوع هر کدام از حالت ها از برنامه های از پیش تعیین شده که مناسب حال شرکت است یکی را انتخاب کنند.

به این روش، برنامه ریزی استراتژیک هم گفته می شود .در این روش تصمیمات مهم و سرنوشت ساز است. در این روش با هر تغییری باید روش مناسب را مطابق با شرایط ایجاد شده جدید اتخاذ کرد. که اگر روش انتخابی نادرست باشد سبب شکست مدیریتی و به درد سر افتادن شرکت خواهد شد.

مدیریت استراتژیک (راهبری)

مدیریتی که در آن مدیر رده بالای موسسه، عملکرد و جهت گیری بلند مدت سازمان را مشخص می کند. این فرایند از طریق یزنامه ریزی صحیح موقعیتی، اجرای مناسب و ارزیابی مداوم تحقق می پذیرد.

مدیریت استراتژیک مجموعه ای از اقداماتی است که به وسیله آن مدیر یک سازمان باید:

۱- بررسی و تجزیه وتحلیل فرصت ها و تهدیدات محیط خارجی شرکت

۲- بررسی و تجزیه و تحلیل نقاط ضعف و قوت محیط داخلی شرکت

۳- مشخص کردن اهداف شرکت و تعیین خط مشی

۴- ایجاد روش هایی که با نقاط قوت و ضعف فرصتها و تهدیدات منطبق باشد

۵- اجرای روش های راهبردی با توجه به موقعیت های پیش آمده

۶- ارزیابی و کنترل استراتژیک به منظور اطمینان از رسیدن به اهداف سازمان

دلایل اهمیت آگاهی مدیریت استراتژیک

تشدید رقابت های داخلی و خارجی و نفوذ بیشتر دولت در عملکرد بازرگانی، شرکت ها را براین امر وا می دارد که درک مدیریت استراتژیکی را مورد توجه قرار دهند.

کارمندان، سر پرستان و مدیران میانی نیز باید با مدیریت استراتژیک آشنا باشند. آشنایی با این مسئله به آن ها کمک می کند تا ارتباط  وظایف شغلی خود را با اهداف شرکت همسو و هماهنگ کنند.

روش های استراتژیک نه تنها عملکرد شغلی را بهبود می بخشند، بلکه فرصت ارتقاع شغلی را نیز افزایش می دهند. و همین امر باعث تاثیر مثبت روی عملکرد شرکت و سازمان خواهد شد.

مدیریت استراتژیک باعث می شود:

– در مقابل تغییرات محیط غافلگیر نشویم

– ایجاد انگیزه و حرکت و هماهنگی افراد زیر مجموعه شرکت در راستای اهداف بلند مدت در جهت حرکت سازمان برای رسیدن به اهداف آن شرکت.

– باعث ایجاد موفقیت و رضایت خاطر بیشتر کارمندان خواهد شد.

– هماهنگی ارتباطات بهتر و استفاده مطلوب از منابع در شرکت.

لطفا دیدگاهتان را با ما درمیان بگذارید

آدرس ایمیل شما منتظر نخوهد شد.

login-user

نام خود را وارد کنید

شماره موبایل خود را وارد کنید

رمزعبور خود را وارد کنید

login-user

شماره موبایل یا نام کاربری خود را وارد کنید

رمز عبور خود را وارد کنید

ثبت نام