الگو اس وی جی
برنامه ریزی,برنامه ریزی درسی,برنامه ریزی درسی دانشجویی

مهم ترین نکات در برنامه ریزی درسی

مهم ترین نکات در برنامه ریزی درسی با کاهش حواس پرتی را در این مطلب آماده کرده ایم تا با مطالعه آن بتوانید براحتی در هر مرحله از زندگی خود موفق شوید. چندبار برای شما اتفاق افتاده است که واقعا درگیر درس خواندن و تلاش برای یادگیری بدون از دست دادن تمرکزتان باشید؟ آیا چیزهایی که باعث حواس پرتی در شما می‌شوند را می‌توانید کنترل کنید؟ وقتی که تمرکز خود را از دست می‌دهید چقدر طول می‌کشد تا دوباره به میز کار خود بازگردید؟ در این نوشته با مهم ترین نکات در برنامه ریزی درسی برای کاهش حواس پرتی را خواهید خواند.

چیزهای مزاحم در زمان مطالعه می‌تواند عملکرد و بازدهی ما را به میزان زیادی کاهش دهد و استرس و فشار را بر روی شما افزایش دهد. گوشی های هوشمند، شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام و تلگرام که ثانیه به ثانیه تمرکز را از ما می‌ربایند و روز به روز بیشتر می‌شوند و عدم داشتن نظم شخصی و تمایل برای کم کاری در بسیاری از ما نیز این موضوع را تشدید می‌کند.

لینک دانلود فایل جدول برنامه ریزی روزانه خام در ادامه قرار داده شده است:

جدول برنامه ریزی روزانه

خب در ادامه راه حل‌هایی برای جلوگیری از حواس پرتی در زمان انجام فعالیت‌ها را بخوانید.

اولویت دادن به کارها در برنامه ریزی درسی

یکی از بهترین راه‌ها برای برنامه ریزی درسی به شکل صحیح اولویت دادن به کارها به صورت خیلی جزیی است. در دفترچه برنامه ریزی خود براساس دقایقی که روزانه در اختیار دارید برنامه ریزی کنید و تمرکز خود را برای انجام کارها بروی دقایقی که برنامه ریزی کردید بگذارید، شاید برنامه ریزی درسی براساس دقیقه بهتر از برنامه ریزی براساس ساعت باشد تا دقت و تمرکز شما افزایش یابد.

نوتیفیکیشن های موبایل خود را خاموش کنید

یکی از بهترین راه‌ها برای جلوگیری از حواس پرتی در زمان مطالعه خاموش کردن نوتیفیکیشن های موبایل هست. شبکه های اجتماعی، اینستاگرام، تلگرام پر از پیام‌هایی است که از سوی دوستانتان برای شما ارسال می‌شوند. شاید این کار در ابتدا برای شما سخت باشد اما بزودی به آن عادت خواهید کرد.

محدوده مطالعه خود را برای دیگران مشخص کنید

وقتی که به مطالعه می‌پردازید و یا فعالیتی را انجام می‌دهید که نیاز به تمرکز دارد مهم است که دیگران این محدوده را بشناسند و مزاحم شما نشوند.

اگر فضای اختصاصی برای این کار ندارید، استفاده از هدفون را پیشنهاد می‌کنیم تا دیگران متوجه شوند که شما در حال فعالیت متمرکزی هستید و نکته دیگر اینکه دائما با خود تکرار کنید که الان در حال انجام چه فعالیتی هستید و به سمت کارهای دیگر نروید.

به زمان استراحت خود اهمیت بدهید

بعضی حواس پرت شدن‌ها غیر قابل اجتناب هستند، موضوعات مهمی که فورا پیش می‌آیند و یا کارهای عقب افتاده که باید سریعا به اتمام برسند و … اگر متوجه شده اید که رفتارهای شما به سمت حواس پرتی پیش می‌رود شاید زمان آن هست که کمی استراحت کنید.

البته برای زمان استراحت محدودیت کوتاهی قرار دهید مگر اینکه بخواهید کار جدیدی را انجام دهید. در زمان برنامه ریزی درسی استراحت های 30 ثانیه الی 5 دقیقه بین فعالیت هایتان برای خوردن یک لیوان قهوه و یا صحبت کوتاهی با دوستتان و تمرکز مجدد بروی ادامه فعالیت مناسب خواهد بود.

اگر دیگران علت اصلی حواس پرتی شما هستند

بسیاری از ما به طور ناخودآگاه جذب صحبت‌ها و فعالیت های دیگران می‌شویم. درخواست‌هایی  که از سوی دیگران برای توجه به فعالیت‌ها و کمک به آنها می‌شود را می‌پذیریم. باید رفتار شما به گونه ای مشخص کند که به تمرکز کافی برای انجام فعالیت هایتان احتیاج دارید و در زمان دیگری به آنها کمک خواهید کرد و توجه خود را از روی کارتان برنخواهید داشت.

منبع : mindtools.com

login-user

نام خود را وارد کنید

شماره موبایل خود را وارد کنید

رمزعبور خود را وارد کنید

login-user

شماره موبایل یا نام کاربری خود را وارد کنید

رمز عبور خود را وارد کنید

ثبت نام